SKŁADNIKI
- około 15 sztuk biszkoptów
- 500 g serka mascarpone
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 100 ml mleka
- około 1/2 kg owoców (morele, truskawki i porzeczki)
- 50 ml likieru lub nalewki owocowej (u mnie domowy rumtopf)
- sok z pomarańczy
WYKONANIE
Sok z pomarańczy zmieszać z alkoholem, w naczyniu ułożyć biszkopty i podlać naszą mieszanina. Serek utrzeć z mlekiem i cukrem.Wyłożyć na biszkopty. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać cukrem pudrem lub wiórkami czekolady. Schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny, a najlepiej cała noc.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?