Anna Jaworska i Andżelika Biernat, uczennice Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Ośrodku Szkolno-Wychowawczym im. ks. Jana Twardowskiego zajęły drugie miejsce w XI Konkursie Kucharsko-Cukierniczym, który odbył się w Krakowie. Motywem przewodnim kulinarnej rywalizacji były zbliżające się mistrzostwa Euro 2012. Uczennice z Bochni przygotowały zakąskę z tuńczyka w pomidorowych piłeczkach, a także duszone piersi z kurczaka z nutką pomarańczy w towarzystwie ryżu i warzyw z wody. - Receptury zostały opracowane specjalnie na ten konkurs - mówi Anna Prokop, nauczycielka przedmiotów zawodowych w OSW Bochnia. Dziewczyny pokonały drużyny z Polski, Czech, Słowacji i Węgier.
Wideo
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!