MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektórzy mylą nawet funkcję konsula z… pracownikiem punktu...
fot. 123RF.com / pkazmierczak / Zdjęcie ilustracyjne

Czego pod żadnym pozorem nie robić w Chorwacji? Jak zachować się w sytuacjach zagrożenia? Ten „poradnik" ambasady może dziwić

A może szukasz pomysłu na ciekawą wycieczkę?

Niektórzy mylą nawet funkcję konsula z… pracownikiem punktu informacji turystycznej lub przewodnikiem wycieczek. Chociaż brzmi to jak ponury żart, informacje zawarte we wpisie brzmią naprawdę poważnie.

„Nie dzwonisz do konsula, żądając informacji o szlakach turystycznych z programem edukacyjnym dla dzieci, o najdłużej otwartym basenie, restauracjach z wegetariańskim menu i mówiącymi po polsku kelnerami. Nie zapominaj - zadaniem konsula jest m.in. udzielenie pomocy w sytuacjach losowych, nagłych, zagrażających życiu i zdrowiu, a nie wyszukiwanie dostępnych dla każdego w Internecie informacji[...]”

Jak wskazuje ambasada, większość odpowiedzi na pytania turystów znajduje się w internecie, a jeżeli są niejasne, w najbliższych punktach informacji turystycznej. Z kolei sytuację drogową można sprawdzić na tych stronach: klik i klik

Zobacz również

Emocje do ostatniego gwizdka: Kto utrzyma się w Ekstraklasie?

NOWE
Emocje do ostatniego gwizdka: Kto utrzyma się w Ekstraklasie?

I Komunia Święta w parafii Matki Bożej Wspomożenia Wiernych w Połańcu (ZDJĘCIA)

NOWE
I Komunia Święta w parafii Matki Bożej Wspomożenia Wiernych w Połańcu (ZDJĘCIA)

Polecamy

Tematy rozszerzonej matury z polskiego wywołały frustrację. Opinie maturzystów

Tematy rozszerzonej matury z polskiego wywołały frustrację. Opinie maturzystów

7 turystycznych pomysłów na Dzień Dziecka. Zachwycające atrakcje dla całej rodziny!

7 turystycznych pomysłów na Dzień Dziecka. Zachwycające atrakcje dla całej rodziny!

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka