Podniebienia jurorów podbiły gospodynie z Biskupic Melsztyński, które przyrządziły pierogi z orzechami i suską sechlońską. Zdobyły za to danie I miejsce.
Cztery wyróżnienia dostały: KGW „Stanisławianki” w Szczepanowie za zupę z dyni, KGW w Porębie Spytkowskiej za placek orkiszowo-lawendowy, KGW w Uściu Solnym „Uścianeczki” za grochówkę oraz koło gospodyń miejskich „Brzeszczanki” za młódziaki.
Z produktów zgłoszonych do konkursu przez lokalnych wystawców, wyróżniono Gospodarstwo agroturystyczne Błaszczyk za kremówkę oraz Gospodarstwo Ekologiczno-zielarskie Bogusława Godzik za herbatę ziołową, a nagroda główna trafiła do Pasieki własnej Alfred Szuba za miód gryczany.
FLESZ - Smartfony zamiast kas fiskalnych. Przedsiębiorcom ma być lżej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?