Naukowcy wykazali, że olejek czosnkowy chroni przed kardiomiopatią, czyli groźnym dla zdrowia i życia uszkodzeniem mięśnia sercowego u osób chorych na cukrzycę. Prozdrowotne działanie czosnku to wynik zawartości dużej ilości przeciwutleniaczy, które nie dopuszczają do uszkodzeń komórek przez wolne rodniki. Olejek czosnkowy dodatkowo redukuje istniejące już zmiany, obecne w komórkach mięśnia sercowego u diabetyków. Włączenie czosnku lub olejku czosnkowego do diety to zdecydowanie dobry pomysł!
Te produkty powodują cukrzycę u Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?