Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pieczeń rzymska w chlebie

(kap)
Produkty 60 dag mięsa mielonego 1 cebula 1 pęczek bazylii (może być suszona) 1 ząbek czosnku 1 chleb (40 dag) 3-4 łyżki masła czosnkowego (masło wymieszać z czosnkiem wyciśniętym przez praskę) 2 duże ...

Produkty

60 dag mięsa mielonego

1 cebula

1 pęczek bazylii (może być suszona)

1 ząbek czosnku

1 chleb (40 dag)

3-4 łyżki masła czosnkowego (masło wymieszać z czosnkiem wyciśniętym przez praskę)

2 duże pomidory

1 serek mozarella

2 łyżki oliwy, sól, pieprz

• Przygotowanie:

Mięso doprawić do smaku, dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek i trochę bazylii. W chlebie wyciąć podłużny klin. Zagłębienie posmarować masłem czosnkowym. Wydrążony chleb wypełnić farszem mięsnym (lekko docisnąć). Blachę wyłożyć pergaminem. Położyć chleb. Wstawić do piekarnika. Piec 20 min. w temp. 200 stopni. Ser i pomidory pokroić w plastry. Wyjąć pieczeń, ułożyć na zakładkę pomidor i ser na przemian. Posypać solą, pieprzem, bazylią i polać oliwą. Wstawić do piekarnika. Piec 20-25 min. Można podawać na gorąco lub na zimno.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto