Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Chcieli pomóc koleżance, a stracili pieniądze. To było oszustwo na "BLIK-a"

Chcieli pomóc koleżance, a stracili pieniądze. To było oszustwo na "BLIK-a"

Policjant ze Sławna - po służbie - nie był obojętny. Zdjęcia

Policjant ze Sławna - po służbie - nie był obojętny. Zdjęcia

Polecamy

Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc

Ciasto jajko sadzone. Spektakularnie wyglądające ciasto na Wielkanoc

Czemu warto dodać kolagen w płynie do napoju? Skorzysta nie tylko skóra i włosy

Czemu warto dodać kolagen w płynie do napoju? Skorzysta nie tylko skóra i włosy

Katar, kaszel i duszności od pisanek? Unikaj takich barwników do jajek!

Katar, kaszel i duszności od pisanek? Unikaj takich barwników do jajek!