Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Stowarzyszenie Aglomeracja Konińska zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym!

Stowarzyszenie Aglomeracja Konińska zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym!

Tam uderzy Rosja? Wojenne scenariusze

NOWE
Tam uderzy Rosja? Wojenne scenariusze

Polecamy

Hamulec wylotowy zmniejsza: [Milionerzy TVN pytanie, odpowiedź]

Hamulec wylotowy zmniejsza: [Milionerzy TVN pytanie, odpowiedź]

Oliwier Skrzypczak zwyciężył turniej w Hiszpani!

O TYM SIĘ MÓWI
Oliwier Skrzypczak zwyciężył turniej w Hiszpani!

Chełm. Rozpoczyna się przebudowa ul. Zawadówka. Będą utrudnienia na tym odcinku

Chełm. Rozpoczyna się przebudowa ul. Zawadówka. Będą utrudnienia na tym odcinku