MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje...
fot. artcookstudio/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Ostre przyprawy

Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje działające rozgrzewająco, dlatego ich nadmierne spożywanie może powodować podrażnienie lub nadmierne przekrwienie błony śluzowej, a w niektórych przypadkach nawet uszkodzenie drobnych naczynek, przez które mogą przedostać się bakterie wywołujące stan zapalny. Spożywanie ostrych pokarmów warto popijać znaczną ilością przegotowanej wody lub płynem o charakterze zasadowym np. mlekiem, jogurtem lub maślanką.

Zobacz również

Szef MSWiA o pożarach w Śląskiem: To mogą być działania obcych służb

Szef MSWiA o pożarach w Śląskiem: To mogą być działania obcych służb

Szczecinek stolicą futbolu! Gościmy finały wojewódzkie Pucharu Tymbarku [ZDJĘCIA]

Szczecinek stolicą futbolu! Gościmy finały wojewódzkie Pucharu Tymbarku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

Jak zmienić plik na PDF? Prezentacje, obrazy i dokumenty

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Smażony ryż z jajkiem na obiad. Sposób na obiad ze składników prosto z lodówki

Ceny samochodów. Takie modele kupisz za przeciętne wynagrodzenie w Polsce

Ceny samochodów. Takie modele kupisz za przeciętne wynagrodzenie w Polsce