MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sardynki to słonowodne i tłuste ryby, bogate w wielonasycone...
fot. Photosiber/gettyimages

Które produkty mają więcej wapnia niż mleko? Wprowadź je do jadłospisu i wzmocnij kości. Co warto jeść przy osteoporozie lub próchnicy?

Sardynki w puszce

Sardynki to słonowodne i tłuste ryby, bogate w wielonasycone kwasy tłuszczowe.

Włączenie ich do jadłospisu korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi, poprawia krążenie oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, zawału serca i udaru mózgu.

Sardynki są również źródłem witaminy D która wspomaga pracę układu immunologicznego oraz może zmniejszyć ryzyko rozwoju depresji i nowotworów.

Porcja 100 g tych ryb jest źródłem 351 mg wapnia.

Zobacz również

Dariusz Joński zachęcał w Radomsku do głosowania w wyborach do Europarlamentu

Dariusz Joński zachęcał w Radomsku do głosowania w wyborach do Europarlamentu

Wielkie święto WOT w Limanowej z przysięgą wojskową, wicepremierem i piknikiem

Wielkie święto WOT w Limanowej z przysięgą wojskową, wicepremierem i piknikiem

Polecamy

Hit na komunię i wesele. Ta sukienka pierwszej damy maskuje pelikany

TYLKO U NAS
Hit na komunię i wesele. Ta sukienka pierwszej damy maskuje pelikany

Polscy użytkownicy zgłaszają awarię sieci i wyszukiwarek. Co się dzieje?

PILNE
Polscy użytkownicy zgłaszają awarię sieci i wyszukiwarek. Co się dzieje?

Internet atakuje nasze dzieci, manipuluje, oszukuje i zastawia pułapki

Internet atakuje nasze dzieci, manipuluje, oszukuje i zastawia pułapki